Zece zile alături de un triplu campion mondial, Cristiano Zandri

14 oct. 20100 comentarii

L-am reîntîlnit la Genova, cu prilejul Salonului Nautic Internaţional, pe Cristiano Zandri, campion mondial în 2008, 2009 şi 2010 la concursurile de viteză cu ambarcaţiuni nautice. Este adevărat că aceste competiţii pe apă nu au faima celor de la Formula 1, de exemplu, însă au farmecul lor, lumea mării fiind entuziasmată de ambarcaţiunile şi de piloţii care „zboară pe apă“. Pe stradă poate trece neobservat, însă la Salonul de la Genova a fost o adevărată vedetă. A dat autografe şi s-a fotografiat cu toţi cei care au vrut să stea alături de un campion mondial. Cristiano are 34 de ani, trăieşte în Capitala Italiei, Roma, şi din 2008 a cîştigat 9 din cele 10 curse la care a participat. Nici în viaţa de zi cu zi nu stă departe de lumea mării, fiind dealer nautic. Profitînd de faptul că am fost alături de el 10 zile, am considerat că ar fi interesant să vă prezint un campion mondial, aşa că am realizat următorul interviu.

- Salve, Cristiano! Ca şi în ultimii ani, te prezinţi la Genova din postura de campion mondial. Nu îţi stă nimeni în cale! Felicitări pentru cel de-al treilea titlu cucerit în această vară. 
- Mulţumesc. M-am obişnuit în această ipostază. Doar ai văzut cîte autografe am dat şi nu sunt nicidecum fotbalist. Acolo, e altă chestie, sunt cunoscuţi, toată ziua scriu ziarele de ei. În lumea noastră, doar cine are are pasiunea pentru mare în sînge poate aprecia un concurs de viteză sau o ambarcaţiune de curse.
- Cum ai început să alergi în aceste curse nautice?
- E o tradiţie de familie. Tatăl meu a fost campion european prin ani 70. El alerga cu un gomone gri cu un motor de 150 cai putere, fără să aibă sigle publicitare. Aşa concurez şi eu. În 2008, am cîştigat primul titlu de campion mondial şi de atunci am piedut doar o cursă din cele 10 la care am participat.
- Ce senzaţie ai cînd porneşti în cursă?
- Ascultă, Mario, nu pot să explic în cuvinte ceea ce simt în momentul cînd alerg la concursuri. Îmi trec multe prin cap, însă privesc înainte şi nu mă opresc decît cînd trec linia de sosire. Atunci îmi dau casca jos şi mă uit în jur dacă am învins sau nu...
-  De regulă, învingi tu...
- Am parte şi de un gomone excelent, un Joker Boat Coaster 650, pe care l-am pregătit personal pentru concursuri. Şi alerg, de regulă, cu o viteză de 60 de noduri marine.
- Anul viitor, vei aduce în vitrină la Salonul Nautic şi cel de-al patrulea trofeu de campion mondial?
- Să sperăm. Nu mă opresc aici.
Vedeţi un filmuleţ cu Cristiano Zandri
Dă mai departe :

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2012. Fotbal pe bandă rulantă - Toate drepturile rezervate Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Powered by Blogger