Cesare Prandelli, start în aventura de a reclădi Italia

1 iul. 20100 comentarii

Cesare Prandelli a fost instalat astăzi în funcţia de selecţioner al reprezentativei de fotbal a Italiei. După dezastrul provocat în Africa de Sud de Marcello Lippi şi oamenii pe care i-a chemat sub tricolor, Cesare e tehnicianul care are misiunea de a scoate Italia din mocirlă. Misiune imposibilă? Cine îl cunoaşte bine pe fostul tehnician al Fiorentinei spune că nu. Prandelli e un mare antrenor şi un mare caracter, care ştie să lustruiască nu doar talente, ci şi caractere. Cu el pe bancă, Italia va fi alta, veţi vedea! Nu a pronunţat nume de jucători pe care îi va convoca la lot, deşi toţi se aşteptau să vorbească de Cassano, i-a mulţumit lui Lippi şi că anunţat că obiectivul său este să califice Italia la următorul Campionat European. Modest cum e, a afirmat că nici nu visa la Naţională, idolul său fiind Enzo Bearzot, antrenorul care a adus Italiei Cupa Mondială din 1982.  O  singură certitudine din conferinţa de presă: Gigi Buffon va fi noul căpitan al Italiei. Vă spuneam că Prandelli are un suflet imens, fiind caracterizat ca unul care îşi dă şi cămaşa de pe el. A uimit lumea fotbalului italian cu cîţiva ani în urmă, cînd s-a retras pentru un an, cred. Soţia sa era grav bolnavă, aşa că a preferat să stea alături de ea pînă în ultimele clipe. Deşi în acel moment, Prandelli era cotat, ca şi acum, printre cei mai valoroşi antrenori din Peninsulă.
Lippi a lăsat cu gura căscată ziariştii cînd a spus recent că a dus la Mondial cei mai buni fotbalişti, nelăsînd acasă niciunul peste valoarea actualului lot. Răspunsul a venit de la cel vizat direct, Antonio Cassano. Are dreptate! Eu sunt în luna de miere, în Insulele Fidji.
Foto: Captură Youtube
Postat: 1 iulie 2010, ora 20:37
Dă mai departe :

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2012. Fotbal pe bandă rulantă - Toate drepturile rezervate Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Powered by Blogger